2023. november 21., kedd

Gondolatok a blog folytatásáról

Nem mondom, jócskán elhanyagoltam ezt a kis blogot. Roppantul hálátlanul, hiszen, mint a statisztikák mutatják, egyes nagyon egyszerű keresőszavakra első helyen jelenek meg a magyar interneten. 


A teljesség igénye nélkül:

  • python változók
  • python elágazások
  • python operátorok
  • python szám bekérés
Vicces továbbá, hogy mennyire jól látszódik a grafikonon, hogy lényegesen magasabb a forgalmam az iskolai időszakban. De ez annyira nem meglepő, a Python nyelv továbbra is egyre népszerűbb.

Természetesen jó látni, hogy az első helyek közt jelenek meg, de egyébként sosem az volt ennek a blognak a célja, hogy híressé tegyen. Na meg ahhoz az se ártana, ha nem 7 évente adnék ki bejegyzéseket.

Ettől függetlenül, évek óta agyalok rajta, hogy újra nekiülök, és végre rendszeresen fogok postokat írni. Rengeteget körülöttem a technológia, így ma már lehetne rá lehetőség, hogy a példa kódjaimat közvetlenül a böngészőben futtathassuk, amire mindig is nagyon vágytam.
Éppen ezért, gondoltam, mielőtt hatalmas erőkkel beleugranék a tervezésbe, megnézem, hogy hátha kényelmesebbé vált mára itt a blogspoton/bloggeren a bejegyzések írása, de az a helyzet, hogy még mindig ugyan az a Microsoft Word-ből megismert eszközkészlet áll a rendelkezésemre, ami tök jó az ilyen prózai bejegyzésekhez, mint amilyen ez is, de a forráskódot részletesen elemző-magyarázó postok ugyan annyira körülményesen szerkeszthetőek, mint anno 2016-ban.

Sok minden történt ebben az elmúlt 7 évben. Már '16-ban sem volt újdonság a videós programozói tartalom, mára pedig teljesen normális Youtube-on, Twitch-en, vagy bármely, az épp aktuális videós közösségi oldalon programozásról magyarázni. Én erre egyáltalán nem szeretném az időmet fordítani. Eddig is, és jelenleg is, nem csak, hogy az ilyen tartalmak bődületes erőforrásokat igényelnek a készítőjétől, és a nézőjétől is, továbbra is igaz, hogy nehézkes bennük tartalmat keresni, megtalálni. 
Biztos vagyok benne, hogy vannak, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az ilyen tartalmak automatikusan indexelve legyenek, ami szerintem jó megoldás lesz egy nap, azonban most úgy érzem, valójából ott fogunk kikötni, ahonnan indultunk: egy kereshető, szöveges leképezése lesz annak a tartalomnak, aminek mindig is egy kereshető, szöveges tartalomnak kellett volna lennie.

Na de mindez nem is számít annyira, főleg ha a következő bejegyzésemet majd 2030-ban írom csak meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése